wie ben ik

   

Ik heb veertien jaar lang woordenboeken (Prisma) Nederlands en Fries gemaakt voor uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.

Sinds 2017 maak ik lexicons voor tekstanalyse, datasets voor spraaktechnologische toepassingen en ik doe part-of-speech tagging (lemmatiseren en toekennen van woordsoorten aan woorden in tekstcorpora).

Ik ben ook gecertificeerd conversation designer. Ik analyseer uitingen van gebruikers om de NLU (natural language understanding) van een conversational interface te verbeteren. Ik heb onder andere voor een grote bank teksten van gebruikers van de chatbot geanalyseerd en aangepast voor training voor intent classification.

Daarnaast maak ik trefwoordenregisters voor uitgeverijen.

Ik ben moedertaalspreker Nederlands en Fries, en ik spreek vloeiend Engels, Frans, Duits en Tsjechisch.