vertalingen uit het Tsjechisch

DSC04981


Ik heb ruim zeven jaar in Tsjechiƫ gewoond, tijdens en na het communisme.

Sindsdien vertaal ik teksten uit het Tsjechisch in het Nederlands en schrijf ik artikelen over Tsjechiƫ.

Begin 2016 heb ik een cursus literair vertalen uit het Tsjechisch gevolgd, aan de VertalersVakschool in Amsterdam.
In september 2016 is in het Tijdschrift voor Slavische Literatuur een literaire vertaling gepubliceerd van mij en Tieske Slim. In januari 2017 hebben wij hierover een presentatie gegeven in het Tsjechisch Centrum in Rotterdam.
Ik heb ook de allereerste versie van Tom Poes vertaald, uit het Tsjechisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>